Dette kan bli Hurricane Lee

De første dagene i september har antydet at måneden kan bli svært hektisk med tanke på uvær i Atlanterhavet. En rekke prognoser viser nå gunstige forhold for en såkalt “tropical disturbance”. Den har blitt gitt 100% sjanse for at den kommer til å utvikle seg videre i løpet av den kommende uka.

Forholdene i Atlanterhavet ser ganske gunstige ut for “95L” å gjennomgå ytterligere utvikling denne uken, og amerikanske meteorologer følger nøye med på hvordan og hvor denne utvikler seg. Den har en høy sjanse for å utvikle seg. Dersom uværet utvikler seg til orkan vil den få navnet Lee.

Det er for tidlig å si om stormen kan få noen fremtidige innvirkninger på USA, men meteorologer vil få en bedre følelse av systemets fremtidige bevegelser neste uke. Mange peker allikevel på at dette trolig kommer til å bli en Kategori-4 eller Kategori-5 orkan, i følge de siste prognosene. Dersom den treffer land, vil det derfor få store konsekvenser.

Det er Antillene og Florida i USA som er det mest sannsynlige dersom den følger samme bane som den har gjort, men noen prognoser viser også at den dreier nordøstlig retning før Florida, noe som igjen kan tyde på at nordøstlige deler av USA vil merke uværet. Større byer som Philadelphia og New York kan bli rammet, hvor det bor flere millioner mennesker.